T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya İl Halk Kütüphanesi

Görme engelli vatandaşlarımıza duyuru

Bakanlığımız, Milli Kütüphane Başkanlığı bünyesinde görme engellilere hizmet sunan Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi bulunmaktadır. Bu Merkez, görme engellilerin bilgiye kolaylıkla erişebilmesi amacı doğrultusunda hizmet sunan, ülkemizin en büyük ve kapsamlı sesli kitap koleksiyonuna sahiptir.

Görme engelli üyelerin taleplerine göre seçilen kitaplar gönüllü okuyucular tarafından seslendirilerek sesli kitaplar oluşturulmaktadır. Bu bağlamda Türkiye’nin en zengin sesli kitap arşivi olan Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi’nde başta sınavlara hazırlık, ders kitapları olmak üzere, güncel ve klasik edebi eserlerden oluşan; roman, şiir, deneme, öykü, psikoloji gibi farklı kategorilerde eserler yer almaktadır.

Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık kısmından yararlanmak isteyen görme engelliler, görme engelli olduklarını gösterir kimlik veya raporlarını +90 312 223 04 51 numaralı faksa ya da konusankitaplık@mkutup.gov.tr elektronik posta adresine göndererek, üyelik işlemlerini yapabilmektedirler.

Bu hizmet tamamen ücretsiz verilmekte olup, kullanıcılar http://www.mkutup.gov.tr web sayfasında “Konuşan Kitaplık” linki üzerinden görme engelliler için özel olarak tasarlanmış sayfaya ulaşabilirler. Bu sayfa üzerinden kullanıcılar üye bölümüne, T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek, çok sayıda sesli kitap bulunan koleksiyona erişebilir, koleksiyonda bulunan kitapları bilgisayarlarına indirebilir veya “on line” olarak dinleyebilirler.